Sundhed, kost og motion

Når du bor på Stainagaard, ønsker vi at motivere dig til at få en sund livsstil. En sund livsstil indebærer både sund kost og motion i passende mængde, alt efter hvilke problematikker den enkelte har. Vi tror på, at man opnår størst succes med at forandre sine kostvaner, hvis man samtidig arbejder med sine tanker og sin livsstil. Vi ser på det hele menneske og arbejder med udgangspunkt i, hvad der motiverer den enkelte.

Vi støtter op om aktive fritidsaktiviteter og laver løbende ture til f.eks. svømmehallen og bakker op om at man som beboer på Stainagaard gør brug af vores eget lille fitnessrum.

Vi følger som udgangspunkt anbefalingerne fra Fødevarestyrelsen vedr. kost, som er de officielle ernæringsanbefalinger til voksne i Danmark. I nogle tilfælde arbejder vi dog med individuelle kostplaner, hvis din sygdom kræver dette.

I vores tilrettelæggelse og tilberedning af måltiderne inddrages alle beboere og man har indflydelse på kosten indenfor rammerne af kostrådene og med udgangspunkt i ’tallerkenmodellen’. Tallerkenmodellen betyder, at et måltid som udgangspunkt består af 40% kulhydrater (pasta, ris, kartofler, bulgur, kikærter, korn eller lignende), 40% grønt og 20% protein (kød, bønner, tofu el.lign.).

Vi forsøger at købe økologiske varer, så vidt budgettet rækker og gerne årstidens lokale råvarer. Grunden til at vi gerne vil fremme økologien og købe danske råvarer er, at vi mener, at det er vigtigt at passe på naturen/klimaet og os selv. Vi tror på, at økologiske madvarer er sundere for helbredet end ikke økologiske.

Vi lægger vægt på at måltiderne ser indbydende og lækre ud, med forskellige farver, smag og duft.

Gæster er velkomne til at spise med efter aftale, så både andre beboere og medarbejdere er forberedt.