Kost & Motion

På Stainagaard vil vi gerne inspirere til en sund livsstil, der indbefatter almindelig, sund mad med mulighed for at få grønt til alle måltider og motion i passende mængde.

Vi støtter op om aktive fritidsaktiviteter og laver løbende ture til f.eks. svømmehallen og bakker op om at man som beboer gør brug af vores eget lille fitnessrum.

I forhold til kosten tager vi udgangspunkt i fødevarestyrelsens kostråd og i ’tallerkenmodellen’. I tallerkenmodellen består et måltid som udgangspunkt af 40% kulhydrater (pasta, ris, kartofler, bulgur, kikærter, korn eller lignende), 40% grønt og 20% protein (kød, bønner, tofu el. lign.).

Vi forsøger at købe økologiske varer, så vidt budgettet rækker. Vi lægger vægt på at måltiderne ser indbydende og lækre ud, med forskellige farver, smag og duft.

Som beboer deltager du i madlavning på skift med de andre beboere. Ved et møde med din kontaktperson finder I de retter, som du vil lave på din maddag, for en periode af 6 uger. Stainagaards ”Madmor” sammensætter en plan for 6 uger, hvor alle beboere kommer til at lave de retter de har ønsket, og sørger for, at retterne er fordelt, så maden bliver varieret. At der f. eks. ikke skal serveres pasta tre dage i træk, at der er fisk, kød, fjerkræ og vegetarretter, og at der er meget grønt og frugt, og groft hjemmebagt brød.

Vi arbejder med personlige kostplaner ved behov.

Gæster er velkomne til at spise med efter aftale, så både andre beboere og medarbejdere er forberedt.