De fysiske rammer

Stainagaard er beliggende på syd skråningen ved Ejer Bavnehøj i 120 m. højde. Vi har en smuk udsigt, som året rundt forandrer sig, og byder på mange vekslende farver.

Udsigten ud over majsmarkerne.

Første gang du ankommer til Stainagaard, kan det føles som langt ude på landet.

​Det er det også, men vi har let ved at komme til byerne, med en motorvej tæt på. Skanderborg eller Horsens ligger ca. 12 km. væk, og vil man til Aarhus, tager det en halv time i bil eller en time med den offentlige transport.

​Vi råder over flere biler til transport, og hvis man har lyst til at bruge en cykel, eller en scooter, er det også en mulighed. Der er ca. 4 km. til Tebstrup, hvor der kører bus i timedrift.​​

Tv-stuen i hovedbygningen.

Hovedbygningen er indrettet med en værelsesfløj, hvor 5 beboerne har værelser, på ca. 15-20 m2, som man hver især selv indretter. Der er to badeværelser, som beboerne deler.

​Værelsesfløjen løber ud i en pejsestue, hvor der er en PC, samt et bord og materialer til at lave kreative aktiviteter. Det er også her der er mulighed for at udstille de kreative produkter der laves, hvis det ønskes. I fløjen, som man kan gå til herfra, er der TV-stue, og herfra går man ud i køkkenalrummet, hvor fødevaredepotet ligger i forbindelse med.

Køkkenet i hovedbygningen.

I vestfløjen, som man kan gå videre til herfra, ligger administrationens kontorer, mødelokaler og massagerum. Det er også her nattevagten sover.

​Vest for Stainagaard ligger tre annekser. Et bygget i år 2000, på 62 m2, og to bygget i år 2012, hver på 40 m2. Alle huse har en stor terrasse mod syd.

​Der er en fløj ved hovedbygningen, hvor der er fælles vaskerum, et værksted, et motionsrum, og et fyrrum, hvor vores pillefyr står.

Administrationen i hovedbygningen.

Skønhedsprincip

Vi tror på, at de fysiske omgivelser man færdes i, påvirker mennesker i positiv eller negativ retning. At grimme omgivelser kan gøre mennesker nedtrykte og omvendt, at skønne omgivelser kan hjælpe til at løfte humøret. Filosofien på Stainagaard er derfor, at al udviklings arbejde har de bedste forudsætninger i et roligt og rent miljø. Vi prioriterer derfor enkelthed og høj æstetik, uden overflødigt rod.